Leather Sofa Malaysia

Leather Sofa MalaysiaGenuine Leather Sofa adalah sofa terbaik kerana sofa dengan pelapis kulit asli memberikan nilai tambah bagi pemilik sofa. Sofa kulit asli adalah sofa yang paling dikagumi kerana sofa dengan pelapis kulit asli memberikan kesan mewah dan berprestij kepada pemilik sofa. Salah satu sofa yang menjadi pilihan kebanyakan orang ditempatkan di ruang tamu adalah sofa kulit.

Sofa kulit mempunyai kekuatan tegangan tersendiri jika dibandingkan dengan sofa lain. Selain itu, sofa kulit juga boleh dianggap sebagai sesuatu yang boleh dibanggakan, kerana sofa kulit identik dengan rasa elegan dan harga yang agak mahal.

Untuk lebih dari satu pencinta sofa, sofa kulit dikenali untuk melambangkan keselesaan dan keanggunan ketika digunakan untuk menerima tetamu. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa sofa kulit identik dengan gambar eksklusif. Selain itu, sofa dengan bahan kulit mempunyai ketahanan yang cukup panjang kira-kira 20 tahun. Oleh itu, anda tidak perlu mengganti perabot dengan kulit setiap tahun, seperti perabot lain.

Telah dijelaskan di atas bahawa sofa kulit mempunyai harga yang cukup mahal jika dibandingkan dengan sofa lain. Untuk menentukan harga sofa kulit, ia tidak dapat ditentukan dengan segera tanpa melihat lebih dari satu perkara asas mengenai sofa. Contohnya, jika anda ingin membeli sofa kulit, anda harus melihat data yang lebih terperinci dari sofa yang ingin anda beli.

Anda perlu tahu bahan apa yang boleh digunakan, bagaimana modelnya, apa kualiti bahan dan sebagainya. Kesimpulannya adalah lebih baik jika anda segera ke kedai atau pengeluar sofa kulit asli untuk mengetahui dengan pasti. Anda boleh menggunakan perkhidmatan kami yang menyediakan pelbagai jenis sofa termasuk sofa kulit.

Sofa Kulit Asli Dan Sofa Kulit Faux.

Sebenarnya terdapat dua jenis sofa kulit, iaitu sofa kulit asli dan kulit tiruan atau sofa kulit Oscar. Untuk harganya, sudah pasti kedua-dua bahan itu sangat berbeza, walaupun ada kulit Oscar yang mempunyai kualiti yang cukup baik. Untuk sofa atau sofa yang ekonomik dengan harga yang murah, sebahagian besar bingkai kayu boleh dibuat dari kayu sementara.

Sofa kulit asli mempunyai tarikan khusus untuk peminat sofa, baik dengan jenis klasik dan dengan jenis moden, sofa kulit asli selalu menjadi pilihan pertama.

Lapisan kulit menggunakan kulit Oscar dengan kualiti biasa dan busa termasuk busa berkualiti rendah. Dilihat dari harganya, kualiti sofa ekonomi sesuai dengan harga rendah. Biasanya setelah selesai, anda agak sukar untuk membezakan sofa sebenar atau palsu. Oleh itu, anda mesti sentiasa berhati-hati ketika membeli Leather Sofa Malaysia.

Berbeza dengan sofa ekonomi, sofa kulit asli berkualiti tinggi. Sofa kulit mempunyai bahan asas yang sangat baik. Kerangka biasanya dibuat dari kayu jati atau kayu berkualiti tinggi yang lain. Buih itu adalah busa sendi berkualiti tinggi dan sangat selesa digunakan dan tidak mudah pecah. Penutupnya diperbuat daripada kulit lembu asli dan pastinya berkualiti lebih baik daripada sofa kulit Oscar.

Untuk kulit, ada yang menggunakan kulit lembu (genuine leather) yang diimport atau kulit lembu tempatan. Dari segi kualiti, kulit lembu yang diimport lebih berkualiti, tetapi menggunakan kulit lembu tempatan boleh menjadi pilihan yang tepat. Bercakap mengenai harga sofa kulit, tidak kira jenis dan saiznya, ia mesti mempunyai harga yang lebih mahal jika dibandingkan dengan sofa kulit Oscar terbaik.

Harga Leather Sofa Malaysia

Jenis dan harga sofa kulit asli mempunyai pelbagai harga. Walau bagaimanapun, sofa yang diperbuat daripada kulit asli selalu sesuai untuk meletakkan kipas sofa di kawasan tempat tinggal mereka. Memang, jika anda perhatikan dengan teliti, kualiti sofa kulit asli mempunyai kualiti yang tinggi.

Bahkan harganya yang mahal tidak menjadi masalah kerana kepuasan dapat diperoleh jika anda memilih sofa kulit asli. Pada masa ini, mendapatkan sofa kulit asli cukup mudah. Banyak pengeluar perabot telah menyediakan sofa kulit asli sebagai salah satu produk unggulan mereka. Anda boleh memilih genuine leather sofa yang merupakan produk asli di negara ini atau memilih sofa yang diimport.

Mempunyai genuine leather sofa adalah perkara yang membanggakan. Reka bentuknya yang mewah dan lebih tahan lama akan menjadikan bilik dengan sofa kulit kelihatan lebih elegan. Anda harus berhati-hati ketika ingin membeli sofa kulit kerana terdapat banyak produk sofa kulit tiruan dengan julat harga yang lebih murah. Anda harus berhati-hati ketika memilih sofa kulit sehingga anda tidak akan menyesal setelah membeli sofa yang anda pilih.

Ciri-ciri Genuine Leather Sofa.

Kadang-kadang ada orang nakal yang mengambil kesempatan daripada ketidakpedulian pelanggan mengenai sofa dan memanfaatkan kejahilan ini. Oleh itu, sebagai pengeluar perabot, kami akan memberikan beberapa ciri sofa kulit asli seperti berikut:

1. Mempunyai bau yang khas
Leather Sofa mempunyai bau yang sangat khas dan berbeza dengan kulit palsu atau Oscar. Lapisan kulit palsu mempunyai bau vinil. Dari sana anda dapat memperhatikan bau pada penutup kulit dari bahan sofa yang akan anda beli. Sekiranya harganya terlalu murah untuk ukuran sofa kulit asli, pastikan anda memeriksa baunya kerana mungkin sofa menggunakan kulit tiruan yang mempunyai bau vinil.

2. Kulit asli mempunyai permukaan yang lebih kasar
Sekiranya anda memegang sofa dengan kulit asli, rasanya jika lapisannya tidak terlalu halus jika dibandingkan dengan kulit Oscar. Ini kerana kulit Oscar dibuat dengan teknologi tertentu agar serupa dengan kulit asli dan sebenarnya lapisannya sangat halus.

Biasanya harga sofa kulit asli dan kulit tiruan akan separuh terpaut. Sebagai contoh, jika sofa kulit asli mempunyai harga 40 juta, maka leather sofa  tiruan akan mempunyai harga sekitar 20 juta. Tetapi jika anda hanya melihat kehalusan lapisan, sofa kulit yang terbuat dari kulit Oscar akan mempunyai lapisan yang lebih halus.

3. tahan api
Ketahanan api adalah salah satu ciri khas sofa kulit asli. Inilah yang paling diketahui pengguna mengenai perbezaan antara sofa kulit asli dan sofa kulit Oscar. Contohnya, jika anda menjatuhkan puntung rokok di sofa kulit asli, penutup sofa tidak akan terbakar atau berlubang.

Berbeza dengan sofa kulit tiruan akan segera meninggalkan lubang terbakar. Oleh itu, anda mesti berhati-hati ketika memilih sofa. Jangan tergoda dengan harga sofa kulit yang murah, tetapi ternyata sofa itu terbuat dari kulit tiruan.

Sofa Kulit Asli lambang kemewahan.

Sofa adalah salah satu kebanggaan bilik. Oleh itu, dengan beberapa ciri sofa di atas, ia dapat membantu anda dalam memilih Leather Sofa. Sekiranya anda ingin mendapatkan sofa kulit asli atau tiruan dengan harga yang berpatutan, anda boleh datang kepada kami sebagai salah satu pengeluar perabot di Jakarta.

Kami akan memberikan perkhidmatan yang maksimum dan benar-benar menyediakan Leather Sofa Malaysia dan bukannya sofa kulit Oscar jadi anda tidak perlu risau tentang sofa yang ingin anda beli. Ingat, jangan tertipu dengan harga sofa kulit asli yang terlalu murah! Semoga bermanfaat.