TV Murah Near Me Grab The Discount

TV Murah Near Me – Televisyen adalah salah satu alat wajib untuk memenuhi keperluan hiburan anda di rumah anda. Untuk menggantikan set televisyen konvensional, kini terdapat pelbagai model TV yang dapat menghasilkan gambar berkualiti tinggi. Sebut saja TV dengan teknologi LCD atau LED, dengan harga yang bervariasi dan murah, anda dapat menikmati paparan visual yang dapat memanjakan mata.

Site Links :
  • Petuah Belanja TV Murah.
  • Cara Memilih TV Terbaik.
  • Petua Beli Smart TV.
  • Info Belanja Di Kedai Perabot Second Hand Near Me.

Set TV dengan teknologi terkini dapat menghasilkan gambar yang lebih tajam dan berwarna-warni. Di samping itu, TV ini menawarkan jangka hayat yang panjang sehingga anda dapat menggunakannya dalam jangka masa yang lama. Di samping itu, dengan peralihan semua pengeluar TV ke teknologi baru, harga TV moden menjadi mesra.

Petua Belanja TV Murah.

Terdapat banyak ciri tambahan yang disertakan dalam siaran TV terbaru. Kini TV LCD atau LED juga dilengkapi dengan port HDMI dan USB sehingga anda dapat menghubungkan pelbagai peranti luaran dengan mudah. Bukan itu sahaja, TV terbaru juga kebanyakannya dilengkapi dengan port USB yang menampilkan pemain video, muzik dan fail foto.

Anda hanya perlu menyambungkan peranti storan luaran anda ke port USB yang ada dan anda juga dapat melihat video menggunakan mod pemain dengan cepat dan bebas. Bukan hanya itu, model TV yang membawa SMART kebanyakannya dilengkapi dengan kemudahan Wifi atau LAN yang memungkinkan anda melayari internet dengan cepat dan mudah.

Di samping itu, untuk memudahkan pengoperasian menu TV yang ada, lebih dari satu TV telah menyokong mod isyarat dan hanya dapat dikendalikan dengan melakukan pergerakan khas di depan TV. Terdapat pelbagai saiz, anda boleh memilih TV yang sesuai dengan keperluan anda.

TV Murah Near Me Samsung 32"
TV Murah Near Me Samsung 32″

Anda boleh mendapatkan harga TV murah yang sesuai untuk anda hanya dengan bergantung pada maklumat di kedai tv kami. Kami memberikan maklumat mengenai spesifikasi dan ciri tambahan yang ditawarkan di pelbagai TV LCD atau LED di pasaran. Di samping itu, kedai tv kami juga merupakan tempat yang tepat untuk melakukan perbandingan harga TV dengan paparan yang secara automatik menyusun harga TV bermula dari harga TV termurah.

Di samping itu, anda juga dapat menjimatkan wang dalam memilih dan mendapatkan TV murah yang tepat untuk dipasang di rumah anda, dan bukannya perlu mencari TV murah dan membandingkan diri anda dari lebih dari satu kedai luar talian dan dalam talian.

Walaupun ramai berpendapat bahawa populariti TV CRT sedikit terganggu dengan kehadiran TV LCD atau LED, kehadiran TV CRT masih cukup menarik. CRT TV masih diminati kerana harganya masih terlalu berpatutan. Untuk kualiti gambar, TV ini sebenarnya tidak dapat mengatasi ketajaman TV LCD dan LED.

Tetapi sekarang teknologi telah banyak berubah, itulah yang memicu kualiti gambar dari TV CRT, dapat dikatakan bahawa cukup untuk bersaing dengan TV LCD. Sesungguhnya, dalam hal ciri TV CRT, tidak lengkap seperti TV LCD, kerana hanya dilengkapi dengan palam RGB sehingga anda dapat menyambungkan peranti video anda ke TV. Anda perlu tahu bahawa anda tidak boleh mendapatkan port HDMI di TV CRT.

Cara Memilih TV Murah Berkualiti

Memilih TV Murah Bukan Berarti Mengabaikan Kualiti. Untuk mendapatkan kualiti gambar yang terbaik, anda mesti memilih TV 4K yang tepat. Pilih TV Pintar 4K mengikut pilihan anda dengan merujuk perkara di bawah.

Pilih LCD berkelajuan ganda sebagai prasyarat untuk TV 4K. LCD berkelajuan ganda adalah satu kemestian mutlak, misalnya jika anda ingin menukar TV plasma anda menjadi TV LCD 4K. Tidak seperti TV LCD, TV plasma menangkap gelombang radio pada video. Sementara itu, TV LCD menghasilkan video dengan mengumpulkan gambar pada 60 bingkai sesaat. Perkara berikut sering membangkitkan kes seperti gambar yang kurang tajam dan mengandungi gambar belakang.

Teknologi LCD berkelajuan dua kali dibuat untuk mengatasi kekurangan ini. LCD berkelajuan dua kali dapat mengumpulkan gambar antara 60 hingga 120 bingkai sesaat. Imej yang dihasilkan menjadi lebih tajam dan lebih halus.

Petua Beli Smart TV Murah.

Agar tidak membuat pilihan TV Murah Near Me yang salah, ada beberapa perkara yang perlu anda ketahui. Mula spesifikasi, kualiti gambar, ciri TV pintar, dan sebagainya. Pilih Smart TV Murah dengan spesifikasi yang anda mahukan, merujuk kepada perkara yang akan kami jelaskan di bawah.

Fahami sistem operasi Smart TV Murah yang anda mahu pilih

TV pintar mempunyai sistem operasi (OS) yang berbeza. Ini ditentukan oleh syarikat yang membuat TV pintar. Terdapat tiga jenis OS yang sering digunakan pada TV pintar, iaitu Android TV, WebOS, dan Tizen. Setiap OS ini mempunyai ciri dan kelebihan tersendiri.

Android TV, lebih popular dengan banyak pilihan aplikasi

Sebilangan besar TV pintar menggunakan sistem operasi Android TV. Kerana menggunakan sistem yang serupa dengan telefon pintar Android, cara menggunakan TV pintar ini menjadi lebih biasa. Banyak produk TV pintar yang menggunakan OS Android TV juga menyokong Google Assistant. Dengan ciri ini, anda hanya boleh memberikan arahan kepada TV dengan suara sahaja.

Sistem operasi Android TV juga menawarkan banyak kandungan menarik. Anda boleh menemui pelbagai jenis filem, muzik dan permainan. Sistem operasi ini juga disokong oleh Google Play Store sehingga anda dapat memuat turun aplikasi yang biasanya anda gunakan di telefon pintar anda. Sekiranya anda selesa menggunakan telefon Android, anda boleh mempertimbangkan TV pintar dengan OS Android TV. Android TV Saat Ini Sudah Banyak Yang Murah.

WebOS, penampilan minimalis dengan penggunaan praktikal

Walaupun Murah, Cari TV Yang Sudah WebOS. WebOS adalah sistem operasi yang biasanya dipasang pada TV pintar LG. WebOS dilengkapi dengan aplikasi terbina dalam yang popular seperti Netflix, Youtube, Amazon Prime, Google Play Movies dan banyak lagi. Anda juga boleh memuat turun aplikasi tambahan melalui LG Content Store. Malangnya, pilihan kandungan yang disajikan tidak sebanyak yang ada di Google Play Store.

Sistem operasi WebOS kelihatan lebih praktikal dan minimalis. Terdapat bar pelancaran di bahagian bawah TV yang boleh anda sesuaikan. Bar pelancaran ini memberi anda akses ke aplikasi, tetapan, dan fitur yang terdapat di TV pintar anda. Launch Bar di WebOS juga dapat dijalankan tanpa harus menutup aplikasi lain. Dengan cara itu, menukar aplikasi di WebOS agak mudah.

Tizen, sistem operasi proprietari yang minimum hang atau crash

Tizen adalah sistem operasi yang dikembangkan oleh Samsung dan hanya digunakan untuk TV pintar Samsung. Tizen OS dianggap sangat eksklusif sehingga mempunyai keserasian yang sangat baik. Oleh itu, aplikasi yang dijalankan oleh TV pintar dengan Tizen OS mempunyai crash atau hang yang minimum.

Tizen OS mempunyai Smart Hub yang membolehkan anda mengurus tetapan TV anda di satu tempat. Anda dapat membuat tetapan input, paparan dan kecerahan layar, ke sambungan internet dengan mudah.

Tizen juga dapat mengesan peranti yang sedang digunakan. Sebagai contoh, jika gambar di layar bersumber dari TV kabel, pemain BluRay atau PlayStation / Xbox, sistem dapat mengesannya secara automatik. Jadi lebih praktikal, bukan?

Pilih Ukuran Smart TV Sesuai Bilik Anda

Walaupun Anda Sedang Mencari TV Murah, Ukuran TV yang ideal dipengaruhi oleh jarak antara TV dan tempat anda menonton. Sebelum membeli, anda perlu mengetahui anggaran jarak. Maka, barulah anda dapat menentukan ukuran TV yang ideal dengan pengiraan mudah berikut.

Full HD TV

Sekiranya anda memilih TV HD penuh, ada cara mudah untuk menentukan ukuran TV yang ideal. Caranya adalah dengan mengalikan jarak antara TV dan sofa dengan 25. Contohnya, jika jarak antara sofa dan TV adalah 2 meter, disarankan agar anda memilih TV 50 inci. Sekiranya jarak TV adalah 3 meter, ukuran TV yang ideal ialah 75 inci.

UHD TV

TV UHD (definisi ultra tinggi) atau 4K mempunyai kualiti gambar yang lebih terperinci. Ini kerana skrin TV UHD mempunyai 4x bilangan piksel lebih padat daripada FHD. Semakin rendah ketumpatan piksel, semakin hampir anda boleh duduk di TV.

Untuk mengira jarak ideal untuk TV UHD, anda boleh mengalikan jarak antara TV dan sofa dengan 39. Contohnya, jika TV dan sofa berjarak dua meter, 2 kali 39 ialah 78 inci. Anda juga boleh memilih TV pintar 79 inci.

Periksa kualiti gambar yang ditunjukkan oleh TV pintar

Kualiti gambar yang ditunjukkan oleh TV pintar mempengaruhi tahap keselesaan menonton. Anda juga harus memeriksa aspek yang mempengaruhi kualiti paparan di TV. Baca perkara ini dengan teliti, ya.

Resolusi skrin, mempengaruhi ketajaman gambar yang dipaparkan

Resolusi TV ditunjukkan oleh jumlah piksel yang melintasi skrin dari atas ke bawah. Sebagai contoh, rancangan TV beresolusi 1,920p x 1,080p terdapat 1,920 piksel mendatar dan 1,080 piksel menegak. Semakin besar nilai piksel, semakin tajam tampilan layar, sehingga kemungkinan melihat titik di layar semakin kecil.

TV dengan kualiti HD (definisi tinggi) mempunyai resolusi 1280p x 720p. Kemudian, untuk FHD, resolusi adalah 1,920p x 1,080p. Sementara itu, resolusi yang lebih tinggi ialah 4K UHD (definisi ultra tinggi) yang mempunyai resolusi 3,840p x 2160p. Untuk mendapatkan paparan gambar yang lebih jelas dan tajam, pilih TV dengan resolusi skrin FHD atau 4K.

Refresh rate, menjadikan video yang dipaparkan lebih lancar

Nilai kadar penyegaran menunjukkan tahap kelancaran video yang dipaparkan di TV pintar. Semakin tinggi kadar penyegaran, video yang lebih halus akan dipaparkan di skrin TV. Nilai kadar penyegaran yang tinggi bermaksud bahawa gerakan yang ditunjukkan kelihatan lebih halus pada mata anda.

Secara umum, TV mempunyai kadar penyegaran 60 Hz. Namun, bagi anda yang menginginkan pengalaman berasingan menonton TV, anda boleh memilih TV pintar dengan kadar penyegaran 120 Hz ke atas.

Pertimbangkan TV dengan teknologi audio surround

Kualiti video yang baik juga mesti seimbang dengan kualiti audio. Untuk sensasi audio yang lebih mengagumkan, pilih TV pintar dengan audio yang mempunyai persekitaran digital. Dengan teknologi ini, suara yang dihasilkan oleh TV terdengar seolah-olah melintas di kepala anda.

Pada masa ini, terdapat dua syarikat terkenal yang mempunyai teknologi digital surround, iaitu Dolby Audio dan DTS. Audio yang dihasilkan oleh Dolby Audio dan DTS tidak mempunyai perbezaan yang terlalu ketara. Dolby Audio dan DTS menghasilkan audio yang berkualiti. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda memilih TV pintar yang sudah mempunyai salah satu teknologi ini.

Periksa juga kelengkapan sambungan dan port input

Penting juga untuk memeriksa sambungan rangkaian dan port input pada TV pintar. Kesambungan rangkaian menentukan jenis rangkaian yang dapat disambungkan oleh TV pintar. Sementara itu, port input menentukan jenis peranti yang boleh disambungkan ke TV pintar.

Networking, memudahkan perhubungan dengan rangkaian lain

Terdapat tiga jenis sambungan yang biasanya terdapat di TV pintar, iaitu Wi-Fi, Bluetooth, dan LAN. Fungsi Wi-Fi dan LAN untuk menghubungkan TV pintar ke rangkaian internet. Dengan rangkaian internet, anda boleh menyambung ke pelbagai perkhidmatan penstriman, seperti Youtube, Netflix, Viu, dan lain-lain.

Sementara itu, Bluetooth dapat menghubungkan pelbagai peranti, seperti telefon pintar dan pembesar suara ke TV tanpa wayar. Paparan TV juga akan kelihatan lebih rapi dan ringkas.

Port input, sambungkan dengan peranti kegemaran anda

Port input digunakan untuk menghubungkan TV pintar dengan peranti lain. Biasanya, TV pintar mempunyai input AV dan HDMI, seperti pemain DVD, PlayStation, dan peranti serupa. Bezanya, HDMI mempunyai teknologi yang lebih moden, pemasangannya juga lebih praktikal.

Terdapat juga port USB yang dapat digunakan untuk memutar video atau lagu yang disimpan di flash disk. Sekiranya anda masih menonton stesen televisyen arus perdana, periksa keberadaan port input untuk antena juga, ya. Periksa semula jenis peranti yang sering anda gunakan di TV anda, kemudian pilih TV pintar yang menyokong peranti tersebut.